2012. június 19., kedd

Meglepi II.- fordítás :)

Sziasztok!
Még nem a folytatást hoztam. :) A múltkor sokan megjegyeztétek, hogy örültetek a Real Higuaín fordításomnak. Mivel itt a nyár, a dél-amerikai játékosok pedig szabadságon vannak ellentétben az európai kollégáikkal, Higuaínt idén is meghívták már pár műsorba Argentínában. Egyszer volt egy majd 20 perces interjú a Futbol Para Todosban, utána egy 1,5 órás ugyanebben a műsorban és legutóbb pedig a Pura Químicában. Most a 20 percest fordítottam le, mert megígértem Viinek.:) De elkezdtem már a hosszabb műsor fordításába is és ha meg tudom szerezni valahogy a Pura Química felvételét, akkor majd azt is lefordítom. Ha szeretnétek, azokat is közzéteszem majd, ha átültettem őket magyarra.:) (kommentben várom a válaszokat)Ezekből egyiket sem olvashatjátok magyarul, mert az FPT-ből is csak egy pár mondatos összefoglaló került ki a penamadridista.hu illetve a madridista.hu-ra, de az is temérdek hibával. Na de nem is rizsázok tovább, beillesztem ide az interjút. Aztán majd valamikor hozom a történet folytatását is, ígérem.:) Jó olvasgatást ehhez is annak, akit érdekel!:)
Puszi:
Detti

Gonzalo Higuaín, Futbol Para Todos (2012.06.07.)

Az elejéből hagytam ki pár részletet, de ezek nem is annyira voltak fontosak és a nagy része ebben is elhangzik. Ez úgy a 85%-a a videó szövegének. A zárójeles számok a hivatkozások, a fordítás alá írtam le hozzájuk a megjegyzéseimet. :) Ha valaki talál benne hibát szóljon és kijavítom, én sem vagyok perfekt spanyol. :)


-         Köszönjük, hogy elfogadtad a felkérésünket, bár fáj, hogy ezzel kell kezdenem, de nyilvánvaló, hogy señor Higuaín ennek a csoportnak illetve csak egy részének még tartozik valamivel. Ebben a hónapban most jöhet a nyaralás és a múltkori tét rendezése, a vacsora. Igaz? ( 1. )
-         Játsszunk egyet megint és majd meglátjuk, hogy hogyan sikerül.  Magammal hozom majd egy barátomat is, mert másban nem bízok annyira. ( 2.)
-         Köszönöm a bizalmat, hozzod egy barátodat...(nevetgélt egy sort a célzott...)
-         Nos akkor elhangzott kihívás, ha szeretné és van ideje ránk, akkor elfogadjuk.
-         Rendben. Mindig örömmel megyek a műsorba, mert mindig jól érzem magam, amikor meghívnak.
-         Gonzalo, azt mondod, hogy most 1 hónap jut a nyaralásra. Mit fogsz csinálni? Végiglátogatod a családod, elmész strandra, elutazol vidékre...mi alapján választod ki a helyet, ahol nyaralsz? Vagy csak itt maradsz a fővárosban és pihensz vagy a barátaiddal találkozol?
-         Az az igazság, hogy amikor elmentem Európába sok dolgot hagytam itt. A barátaimat, akik itt dolgoznak vagy tanulnak, a családomat, a nagymamámat, aki az egyetlen és küldök neki egy nagy puszit, majd szólok neki, hogy nézze a műsort, mert ha lemarad, akkor sok-sok szemrehányást kapok majd. Nem nagyon utazgatok, inkább élvezem az unokatestvéreim, a keresztfiam társaságát, meglátogatom a pár napja született unokaöcsémet és velük leszek, akiket nem láthatok nap mint nap és megpróbálok nem a focira gondolni, ami egész évben kitölti minden napomat. Szeretem, ez az életem, de most eljött a pihenés ideje és kiélvezhetem azokat a dolgokat, amelyek a hivatásom miatt háttérbe szorulnak.
-          Mindannyian láttuk a képeket, amelyek a szabad napotokon New Yorkban készültek, amelyet Sabella adott minden játékosának. Láttuk, hogy te nem voltál a városnézők és vásárolgatók között. Mit csináltál a hotelben? ( 3.)
-         Azt mondják, hogy ez egy nagyon szép város, de nekem semmi kedvem nem volt csak menni, menni és menni. Inkább itt maradtam pihenni és aludtam egy kicsit. Amikor a fiúk kinn voltak elkapta őket az eső és eláztak a hidegben, míg én idebenn az ágyon feküdtem a meleg szobában.
-         Ki ment vissza a legtöbb szatyorral? Ki költött a legtöbbet?
-         Nem tudom, nem láttam. Mondták, hogy vásárolgattak, de többet nem tudok.
-         Most fogsz másodszor pályára lépni egy argentin-brazil meccsen. Melyik találkozóra emlékszel vissza a legszívesebben, mint szurkoló? Bár még nagyon fiatal vagy, de például Caniggia gólja az olaszországi világbajnokságról. Egy argentin-brazil meccs a szurkolóknak nagyon sokat jelent, közvetíti a tévé, rádió. Melyik dél-amerikai klasszikusra maradt meg benned a legjobban?
-         Caniggia  a Monumentalból vagy Riquelme gólja a Maracanában, mind emlékezetes. Van néhány meccs, amelyikre szívesen emlékszem vissza, de persze ezek közül az egyik a katari meccs, az eddigi egyetlen, amelyiken pályára léptem és a végén behúzva nyertünk. Remélem szombaton is játszhatok és most is nyerni fogunk! (4.)
-         Felhúzni az argentin válogatott mezét büszkeséget, megtiszteltetést és motívációt jelent.  Egy Brazilía elleni meccs több, mint egy barátságos meccs. Tényleg többet jelent?
-         Igen, kétségkívül. Brazília egyike a világ legerősebb csapatainak. Ez a meccs nagyon fontos számunkra, akár barátságos, akár nem. Szeretnénk örömet okozni az embereknek és ezzel a győzelemmel megkezdeni a vakációt.
-         A válogatottban te vagy a gólkirály. Ecuador ellen először te lőttél gólt Messi passzából, aztán igazságos módon visszaadtad neki a gólpasszt.
-         Szerencsés vagyok, hogy egy ilyen focistával játszhatok együtt, mint ő. Szerencsére jól megértjük egymást az öltözőben és a pályán is. Leo pedig mindig örül, ha hozzá tud tenni valamit a győzelemhez.
-         Korábban beszéltél az unokatestvéreidről, Fede gyerekeiről, de te mikor fogod úgy ünnepelni a gólodat, mint Messi? ( Az említett gólöröm)
-         Először meg kell találnom a nőt, akibe beleszeretek és a többi jön magától. Azt hiszem még nem késtem le semmiről. Még fiatal vagyok, élvezem az életet, a családom is itt van velem, most így boldog vagyok. Majd ha eljön az ideje, akkor majd megtalálom azt a nőt, aki szeret és viszontszeretem, de egyenlőre még nem ez jár a fejemben.
-         Játszottál már Uruguay és Brazilía válogatottja ellen is fontos meccseken. Melyiket választanád?
-         Uruguay a Copa legutóbbi győztese és a dél afrikai világbajnokságon is jól szerepeltek. Mind a két válogatott nagyon erős, nehéz lenne választani.
-         Sok olyan tweetet lehet olvasni Latin-Amerika szerte, amiket Las Pipitas, Las Higuainitas, Flor de Higuaín írogat. Sok lány szerelmes beléd 18 és 29 éves kor közt
-         Erre nem fogok semmit sem mondani, Walter.
-         Még egy rövid kérdés. Amikor megérkeztetek New Yorkba, azt mondják, hogy a repülőn felejtettetd a PS3-t, ez igaz?
-         Igen, vissza kellett mennem érte, mert nem az enyém, csak kölcsönkaptam. Mint egy őrült siettem vissza érte a repülőgépre, mert ha kiderült volna, hogy elvesztettem, megölt volna a tulajdonosa. Szerencsére még időben eszembe jutott, hogy valami hiányzik.



A fordító megjegyzései:
1. Röviden elmagyarázom, hogy itt mire hivatkoznak: A Futbol Para Todosnak része, hogy a meghívott játékossal kiállnak egy futboltenis meccsre.(nézzétek el nekem, hülye vagyok, de magyarul nem tudom mi ez) Tavaly a Copa America előtt is meghívták Gonzalot, aki akkor az egyik műsorvezetővel állt ki másik kettő ellen és 11:9 arányban kikaptak. A tét egy vacsora volt, a mellékelt ábra alapján pedig Gonzalo barátunk még nem rendezte a számlát. :D
2. Tavaly Walter Quejeiroval alkották az egyik csapatot, kicsit odaszúrt neki, mivel az utolsó menetben épp ő nem tette vissza jól Gonzának a labdát.
3. Az interjú után 2 nappal, június 9.-én rendezték az USA-ban az Argentína-Brazília barátságos meccset. 
4.  4:3-ra nyertek, Gonzalo majdnem végig fenn volt és gólpasszt adott Messinek Akár a gól is összejöhetett volna neki, ha nem pikkel rá az a hülye bíró...

Itt a videó is, ha valaki meg szeretné nézni. :)

4 megjegyzés:

  1. Dettim! Nagyon nagyon köszönöm! Egy élmény volt. :) Kis édes. Ilyet szól, megpróbál nem gondolni a focira! :))) Aranyos... Jaj bá mit nevettem a tweetes részen. Imádn ivaló mégegyszer köszi! :)
    Puszi:
    Vii

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hola Amiga!
      Nagyon szívesen! :) Nem tudom, hogy mennyire jön össze neki, hogy nem gondol a focira. Nem hiszem, hogy teljesen ki tudja kapcsolni...mostanában ad x számú interjút, már ott emlékeztetik rá, nem is beszélve arról, hogy Argentínában még megy a bajnokság, a bátyja meg ugye a Colónban rúgja a bőrt, most hétvégén pedig náluk vendégeskedik Gonza Santa Feben.:)
      puszi:
      Detti

      Törlés
  2. Remek meglepi!:)Köszönjük!:)

    VálaszTörlés